Uppleva riktig körglädje

Jag betalade tillbaka för mycket på ett kreditkort och köpte några gamla nummer Darling på tradera. Jag köper dem för att sälja dyrare, vilket jag gjort tidigare, men ändå. Varför är jag ens inne på tradera och kollar. Jag har pengar men inte på kontot så nu drogs inte hyran i tid och jag måste föra över pengar från kreditkortet till kontot bla bla bla.

Hade inte ens 32 kr på lönekontot till en parkeringsavgiftsdragning från smspark-appen. Fick be H swisha.

Har haft 4 lediga dagar och ringt 3 jobbsamtal under de dagarna. Ett av uppdragen kan ge 20 000 kr före skatt över några månaders tid men jag övervägde att inte ringa det på grund av telefonskräck. Då menar jag verkligen övervägde. Jag sköt på det en hel dag och började formulera ett mail i huvudet, att jag inte borde sagt att jag var intresserad, att jag har ”lite mycket” just nu och så vidare och så vidare. Det kan inte vara normalt att tänka så. Jag ringde till slut. Vankade av och an i lägenheten så att jag blev yr och mådde illa.

Varje dag har jag ätit bakad potatis eftersom det var rea, eller vad det nu heter när det är mat, men också för att jag tyckte det var så lyxigt när jag var liten. Salt, smält smör, finhackad röd lök.

Pratar med H om att allt jag gör idag är försöka att leva ut drömmar jag haft när jag var yngre. Pratar med S om samma sak. Är det att vara sann mot sig själv eller att vara fångad.

De har fortfarande inte mailat angående stipendiet jag inte fick, fastän de skrev att de givetvis hör av sig. Jag har också mailat och frågat om de vill ha en extra bok ifall den andra går sönder under turnén. Inget svar. Det är inte en bok men jag kallar den bok för enkelhetens skull eftersom såklart ingen vet vad en dummy. Min bokdummy är i Danmark nu.

Estrellapåsen med nötter i butiken har en glasburk med nötter i på omslaget. Den är en sak men vill vara något annat. Det blir för övertydligt när jag skriver det men jag måste ändå.

Det finns olika berättelser om Ögoncacao och dess logotyp: stiliserade svarta ögon. En utgår ifrån skiftet mellan handel över disk – då kakao som mycket annat såldes på lösvikt – över till färdigförpackade varor och självbetjäning. Kakaon från Mazetti var kvalitet och det var viktigt att få kunden uppmärksam på att granska vilken av de nya påsar med kakao som faktiskt var den som de ville ha. Ögonen syftar på att kunden ska lära sig kontrollera, syna, varan de stoppar i sin korg.

Att behöva påpeka sin egen kvalitet.

Jag får grafiska manualer ibland när jag gör formgivningsjobb. Någon sorts rest från det jag kommer ifrån, norrbottniska manliga machoideal, tänker att det är så löjligt med alla värdeord och känslor som ska förmedlas. Men jag tycker på riktigt att det är kul att läsa om ett varumärkes identitet. Veta psykologin bakom.

Jag söker på något om McDonalds, eller om det är något om clowner, jag minns inte vilket, och det kommer upp bilder på glasfiberstatyn av Ronald McDonald där han sitter utanför sina restauranger. Kvinnor står på knä framför och böjer ansiktena mot clownskrevet. Jaha, är det här en grej nu, tänker jag ungefär som om jag vore 80. Jag tänker att när jag blir känd konstnär eller författare ska jag också ta en sån bild när jag intervjuas för någon tidning.

Ett solfönster på golvet är format som delstaten Nevada.

Jag var så såld på allt där leksaker ingick. Jag minns alla leksaker jag fått från McDonalds och hur jag brukade samla på dem. Clock hade bra leksaker.

Jag får ett reklamutskick från Ford. Om jag provkör en av deras bilar får jag ett presentkort på Coops nätbutik värde 500 kr.

Utan några andra förpliktelser än att du ger dig själv chansen att uppleva riktig körglädje.

Jag sätter inlagan till ”Taipei”. Den går snabbare än andra böcker även om korrvändan tar ovanligt lång tid pga all kommatering. Jag ser brottstycken här och där. Fastnar ibland i flera sidor fastän jag bara ska titta på avstavningar och mellanrum mellan ord.

Paul tänkte på alla jobb han haft, på biografer och bibliotek och krogar, där nästan alla anställda, särskilt han själv, på ett förutsägbart sätt blev vänligare och generösare ju kortare tid det var kvar till stängning.

Comments

  1. Torbjörn Nilsson - 2016-10-14 @ 06:29

    Magsparkstext. Tack och omtanke!

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *