Riskprognos

Gick upp till Cramers blommor bara för att ha någonstans att gå. Jag gillar att gå omkring där i växthusen. Det är vackert där. Jag fotade H där en gång i ett växthus fullt med röda blommor.

Orkade inte ta turen genom skogen. Ska försöka promenera varje dag även om det bara är till brevlådan för att posta något jag sålt på tradera. Köpte två Orangina, 40 kr totalt, för jag är så trött på vatten, men också för att ha något att göra på något sätt. Det är en sysselsättning att handla saker. Kyrkor är stängda om det inte är något schemalagt, butiker och varuhus är öppna. Det är en kliché att galleriorna är våra nya kyrkor men kanske om kyrkan varit öppen att jag gått dit och tänt ett ljus jag lagt en femma för i något gammalt järnskrin.

Jag svarar på ett mail från S, läser igenom det igen för att påminna mig. Vi borde verkligen gå till Mall of Scandinavia på studiebesök någon gång. Palats är alltid mäktiga i de känslor de framkallar oavsett om det är kyrkor eller gallerior.

S skriver: ”Marmor och glas, blankt mot blankt.”

Det låter sublimt.

Jag bortförklarar hobbyköpet av läsk med att det är fruktansvärt varmt nu, vilket det är, men att köpa blommor för 40 kr hade jag sett som ett bakslag, dryck är semitillåtet. Det var svårt att hålla sig ifrån att köpa orkidéerna som var nedsatta med 50%. Jag skulle vilja fylla lägenheten med snittblommor och orkidéer.

Jag beställde ett kreditkort efter att ha spenderat timmar på olika forum. Förmodligen dumt men re:memer more kostar ingenting första året och ger 1% i bonus, den bästa bonusen jag kunde hitta när det gäller kort som betalar ut kontant. Det var strid i visa trådar jag hittade, Preems eller Coops kreditkort är minst lika bra fast ännu bättre enligt självsäkra källor.

Eftersom jag aldrig använder mitt vanliga betalkort förutom till bensin och mat så kan jag lika gärna få den procenten tänkte jag genom att betala i efterhand. Vi får se om jag kan hantera det.

Intressant att se min UC i och med beställningen:

KREDITOMDÖME
Riskprognos: 2,0 % (0% anger lägsta och 100% högsta risk)
UC Riskprognos indikerar på sannolikheten att en person kommer att få
betalningsproblem inom de närmaste 12 månaderna.

Den 9/12 alltså en knapp månad innan jag började köpstoppet var min riskprognos 10,4 %.

Något jag undrar är över hur de räknar gamla beviljade men nu outnyttjade krediter. Är de en belastning eller en tillgång. Det skulle kunna vara både och just därför vill jag verkligen veta.

 

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *