Rea på rean

Jag har börjat sälja saker på tradera och bokbörsen. Att få sålt något är en kick som påminner om den jag får av att köpa saker. Inte alls lika stark men på samma skala. Vill sälja mer nu. Men jättejobbigt att lägga upp saker jag verkligen vill ha kvar, som varit svåra att hitta.

Jag avregistrerar mig från nyhetsbrev från inredningsbutiker och klädbutiker. Det är rea på rean i min mailkorg just. Jag tänker att det nog är bra att fortsätta få de där mailen för OM jag MÅSTE köpa något så är det väl bättre att jag gör det med rabatt än utan. Men sen avregistrerar mig ändå. Jag tömde min plånbok på kundklubbskort idag på lunchen. Jag älskar kundklubbar, det var rätt många kort.

Bakslagen har varit att jag ätit snabbmat 2 ggr på lunchen. 140 kr totalt. Det är inte så farligt. Har sålt böcker för 280 kr. Blev förkyld och köpte saker på apoteket för 110 kr.

I övrigt köper jag bara mat och bensin. Det har börjat kännas konstigt att ta fram kortet. Det trodde jag inte. Jag upplever att allt är dyrt nu. Stod och höll i juice för 29 kr på stället jag postade böckerna jag sålt. Gick tillbaka till kyldisken med den när jag tänkte på ica basics äppeljuice för typ 12 kr.

Jag låter så jävla präktig nu och det är ju inte dyr juice som tagit mig hit utan att jag utan problem kunnat ta smslån på 8000 kr för att betala av ett på 5000 kr och sen handla på ebay för mellanskillnaden santidigt som jag vetat att jag kommer behöva lösa lånet med ett nytt nästa månad. Men att välja bort en dyrare juice gör mig ändå nöjd för att jag för nån månad sen ALDRIG i helvete skulle kollat priset på juice.

Comments

 1. Sara - 2016-01-26 @ 06:56

  Bra jobbat!! Du är ju helt och hållet enligt plan. <3 Imponerad.

  Skillnaden mellan att ha 290 kr kvar på kontot, och inget, kan ju ibland vara att ta den billigaste varan istället för den som pga lite finare märke kostar några kronor mer. Som juicen.

  Som student fick jag tänka så hela tiden. Skillnaden mellan att ha mjölk till kaffet och potatismos att äta i slutet av månaden kunde vara de där enstaka kronorna här och där.

  Blev till slut ganska bra på det, och idag är det lyx, riktig lyx, att kunna ta Barillas pasta, eller peston. Den är dyrare än Icas. Smakmässigt mycket liten skillnad, om någon.

  Intressantast är nog ändå när du berättar om hur du tänkt kring köp, som av trycken. En du egentligen vill ha, och ytterligare en för att, och två till för att sälja… Och om kicken, dopaminet, som dock också kommer av att sälja.

  Oerhört intressant, och också engagerande. Uppskattar verkligen din text och att du delar med dig.

  • marcus - 2016-01-26 @ 19:52

   Tack! Övertrasserade bankkortet med 300 innan lönen kom (ska skriva om snart) men det gick bättre än väntat första månaden ändå.

   Jag har ju aldrig tänkt sådär som du under din student. Det låter smart.

   Jag ska försöka skriva mer om tankar kring köp. Kul att du tog upp det. Det är lite svårt bara eftersom det verkar så absurt när jag beskriver det. Känslan är ju aldrig absurd i stunden men i efterhand förstår jag inte alls mig själv. När jag ser det svart på vitt liksom. Och ändå fortsätter jag tänka på sånt. Kan nog vara bra att nysta i lite. Jättekul att du läser, och kommenterar!!

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *