TCB

image

Efter jobbet åkte jag in till Göteborg. Lämnade in en fotobok och ett magasin till Bukowskis market i frihamnen. De var väldigt trevliga där men det var inte så glamouröst som jag hoppats på. Tror det berodde på att personen som skulle värdera inte hade fotografi som sitt specialområde. Samlandet jag sysslat med blev så torftigt, tror jag ville se någon värdera mer grundligt, få mitt eget intresse värderat kanske. Kändes bara så meningslöst när någon bara såg två gamla trycksaker. Hens blick såg inget värde och plötsligt gjorde inte jag heller det för några sekunder.

Två personer bredvid släpade in möbler. Dividerade med en anställd om definitionen av ordet ”antik”.

Åkte förbi inlämningsställe för schenker och lämnade in stor påse med kläder och saker till Sellpy. Personen bakom kassan sa att ingen någonsin velat ha kvitto på inlämnad försändelse tidigare.

Litar du inte på mig?

Givetvis inte. Har ångrat mig flera ggr för att jag inte tagit kvitto. Var tvungen att ge tillbaka pengarna till köparen av ett mellanformatsobjektiv jag sålde på ebay en gång eftersom det försvunnit i frakten och jag inte hade spårbar frakt med kvitto. 1500 kr kostade den läxan. Fick handskrivet kvitto stämplat. Blivit bättre på att kräva sånt jag har rätt till även om jag fortfarande är för feg.

Körde Uber för drygt 200 kr när jag ändå var inne i Göteborg. Borde göra det mer. Tjäna mer pengar. Det är inte kul men jag har haft sämre jobb.

Riktigt trött efter lång dag. Hoppas auktionerna ger något nu.

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *