1000 gigabyte fotografier

I min budget finns det några lagringstjänster där jag har större delen av alla digitala fotografier jag har. Hos Google Drive har jag nästan 1 terabyte (=ca. 1000 gigabyte) fotografier lagrade. För det betalar jag 110 kr / månad, 1320 kr / år.

I en köp/sälj-grupp på Facebook annonserade jag om att jag köpa en begagnad intern hårddisk. Fick tag på en för 200 kr. Gick inte jättebra att installera den i datorn, jag är inte alls så kunnig på hårdvara som jag trodde och råkade ha sönder ett uttag eftersom det inte fanns ytterligare hårddiskplats och jag var tvungen att improvisera. Kretskortens kondensatorer ser ut som små skyskrapor. Som en helikopterfilmad storstad i öppningsscenerna till en film.

Jag fick tejpa ihop själva chassit efteråt. Men datorn fungerar och i detta nu laddar jag ner min tusentals fotografier till den nya hårddisken.

I strikt ortodox innebörd så har jag ju brutit köpstoppet men snart kan jag stänga ner Google Drive och om två månader kan jag stryka en post i budgeten utan att ha förlorat en krona på inköpet.

Bonusmaterial: såhär är jag när jag prutar:

 

 

Kommentera

Your email address will not be published / Required fields are marked *